2014. november 25., kedd

Meseíró pályázat eredményhirdetése

Örömmel értesítem a 24 nap, 24 mese, 24 ötlet - Adventi készülődés meseíró pályázat résztvevőit, hogy megszülettek az eredmények!
Sajnáljuk, hogy az eredetileg tervezett határidőt át kellett lépnünk, de az az igazság, hogy nem volt könnyű dolga a zsűrinek. Közel 100 mese érkezett, többségében nagyon jók, így nagyon nehéz volt a választás. Sok olyan írás született, amelyek hol megmosolyogtattak, hol meghatottak kedvességükkel, így köszönjük a pályázóknak azt a csodálatos élményt, amit átélhettünk, miközben olvashattuk a pályamunkákat. 

Szeretném megköszönni dr. Kádár Annamáriának, Török Gabriellának és Pázmándi Juditnak, hogy segítettek nekem meghozni a döntést és hogy vállalták, hogy részesei lesznek egy új dolog létrejöttének. Az ő véleményük nélkül nem születhettek volna meg ma ezek az eredmények és nagyon örülök, hogy mind a szubjektív, mind a szakmai szempontok dönthettek a 24 mese sorsáról. Kádár Annamáriának külön köszönöm, hogy svédországi turnéjáról hazatérve, számos teendője mellett, időt szakított a mesék véleményezésére és hálát adok a sorsnak, hogy első könyvét olvashattam, hisz ennek a könyvnek köszönhetem, hogy kezembe vettem a sorsom irányítását!

A legjobb 24 mese közül volt jó pár, amelyikről az első olvasás után tudtam, hogy benne lesz a könyvben, mert annyira magával ragadó írások voltak, hogy többségüket meg is könnyeztem. Néhány mesét többször át kellett olvasni, de éreztem/éreztük, hogy ezeknek is itt a helyük, mert mondanivalójukkal sokat adnak majd az olvasóknak. Sorrendiséget nem állítottunk fel, mert ez egyrészt nem volt a pályázati kiírás része, másrészt nehéz lett volna kiválasztani a legjobb hármat! Ezt majd rá bízzuk az olvasókra:)

Azok, akiknek az írása nem került be a legjobb 24 mese közé, ne csüggedjenek, mert itt a blogon és a facebook oldalon is közzé tesszük a meséket, így eljutnak sok ezer emberhez, sok kicsi gyermekhez, kedves pedagógusokhoz és reméljük, hogy az Adventi naptárakba kerül majd ezek közül az írások közül is jó pár!

 Nagyon szomorú vagyok, de sajnos az élet úgy alakította, hogy a megálmodott kézműves mesekönyv csak 2015-ben fog megjelenni, de tudom, hogy ilyen különleges mesékkel és az általam megálmodott kézműves ötletekkel egy nagyon új, használható és maradandó élményt nyújtó kiadványt adunk majd az olvasók kezébe.  A nyertesek hamarosan megkapják a felhasználási szerződésüket és egy kis meglepetésben is részesülnek majd, amivel én személy szerint szeretném megköszönni, hogy ilyen fantasztikus mesékkel ajándékoztam meg engem és a zsűritagokat. A többiek is megkapjál majd azt a szerződést, ami lehetővé teszi, hogy a adott oldalakon közzé tegyük az írásaikat. Én bánom a legjobban, hogy az idén a gyerekek nem részesülhetnek az általunk létrehozott élményben, de tudom, hogy jövőre még igényesebb, még jobban átgondolt, szakmailag ellenőrzött/szerkesztett, szép kiadványt vehetnek majd a kezükbe.

Kérem, hogy továbbra is legyenek türelemmel, hamarosan jelentkezem!

Köszönöm még egyszer a részvételüket és szívből gratulálok a nyerteseknek!

Íme a legjobb 24 mese, sorrend nélkül, csupán sorszámozva, hisz nem a legjobb három, hanem a legjobb 24 mesét kerestük:

1. Szatyor-Járovich Andrea: Csipke
2. N. Suszter Mária: Luca szék
3. Varga Lóránt: A Télapó Piros ruhája
4. Kristály Ágnes: Iringó
5. Dimény Panna: Pöttyszeretet
6. Fada József: A karácsonyi díszek karácsonya
7. Senye Ilona: Karácsonyi hangok
8. György Emőke: A kelekótya narancstündér
9. Berze Katalin: Karácsonyi kívánságok
10. Dér Adrienn: Döme, a hóember
11. Farkas Anna: A hópihék varázslatos története
12. Tóthné H. Rita: Félig kész karácsony
13. Hendericsné V. Eszter: Cserfes Eszter és a hópehely
14. Titi Hajnalka: Kétbalkezes Csalampér
15. Bujáki Katalin: Karácsony, ahogy még sose volt
16. Rácz Rita: Mit ajándékozzak?
17. Gyebnár Ildikó: Levél a Mikulásnak
18. Fábián Tímea: Kalácsot mindenkinek!
19. Szabó Gabriella: A kis hópehely
20. Ábrahám Nikolett: Mese a hóról
21. Fülöp Endre: Hétköznapi láncmese ezüst vasárnapra
22. Martos Bernadett: A Mikulás elő rénszarvasa
23. Hajós Erika: Illem Kata és az Advent
24. Dusnoki Kata  : Angyali Karácsony

Gratulálunk mindenkinek, köszönjük a beérkezett meséket és kívánjuk, hogy az olvasó gyermekek és felnőttek is érezzék azt a sok szeretet, amellyel írva lettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése