2014. október 14., kedd

Meseíró pályázat felnőtteknek


Adventi Meseíró Pályázat

Az újonnan induló 24 nap, 24 mese, 24 ötlet Adventi készülődés blog működtetője (http://24nap24mese24otletadventikeszulodes.blogspot.hu , valamint https://www.facebook.com/24nap24mese24otletadventikeszulodes)
meseíró pályázatot hirdet felnőtteknek az adventi készülődés témakörében

A blog célja, hogy a karácsonyt megelőző időszakban az adventi naptárakba a csoki és az apró ajándékok mellé a gyermekek minden nap egy mesét és egy kézműves ötletet is kapjanak! A mesék és a közös alkotások hatással vannak a gyermekek érzelmi intelligenciájára, képzeletére, kreativitására, ezért nagyon fontos, hogy minél több lehetőséget adjunk nekik arra,  hogy a mesék világába kalandozzanak. Másik cél a szülőkkel átélt közös alkotás élményének megtapasztalása, amellyel így még meghittebbé és emlékezetesebbé tehetjük a gyermekek számára a várakozást az év legszebb ünnepére!
A blog további célja a „24 nap, 24 mese, 24 ötlet – adventi készülődés” című könyv kiadása. A beérkezett pályaművekből 22 mesét szeretnék nyomtatásban is megjeleníteni, karácsonyi kézműves ötletekkel kiegészítve. A mesék kiválogatásában dr. Kádár Annamária mesepszichológus  lesz a segítségünkre. A mesékhez kapcsolódó kézműves ötletek a blog szerkesztőjének saját ötletein alapulnak.
Pályázati feltételek
-          Mivel a mesék és a kreatív ötletek egymást követik majd a kiadványban, ezért a téma kiválasztásában célszerű a megadott vezérszavak valamelyikéhez kapcsolni az írásokat (,Advent, adventi készülődés, adventi naptár, adventi koszorú, gyertya, hópehely, hóember, mézeskalács, karácsony, Mikulás, karácsonyi népszokások, ajándékkészítés, ajándékozás, szeretet, család, karácsonyfadíszek, karácsonyi fények, narancsillat, kapni és adni stb.)
-          Az írások célközönsége az óvodás- és kisiskolás gyermekek;
-          18 éven felüli természetes személyek írásait várjuk;
-          Határon belüli- és túli településekről is lehet pályázni;
-          Terjedelem 2-5 géppel írt oldal;
-          Minden pályázó egy, nyomtatásban még meg nem jelent, máshol nem publikált írással jelentkezhet;
-          A pályázatokat kizárólag e-mailben fogadjuk. A pályázatra feltétlenül írja rá az író a pontos nevét, esetleges írói álnevét, címét, e-mail címét, életkorát;

Beérkezési határidő: 2014. október 31. éjfél. Az ezután beérkezett pályaműveket már nem áll módunkban értékelni!
A pályázatokat az alkotomesek@gmail.com  e-mail címre várjuk.

Megjelenés várható időpontja: 2014. november vége
A zsűri elnöke dr. Kádár Annamária népszerű pszichológus, a Mesepszichológia könyvek szerzője, aki maga is nagyszerű meseíró és édesanya. A mesék kiválasztásában segítségünkre lesznek továbbá a mezőkövesdi Kabócák és Manócskák a Családok Egyesületének tagjai is, valamint a blog szerkesztője, így szakmai és szubjektív szempontokat is figyelembe veszünk az elbírálásnál.

Mindenkinek kellemes utazást kívánunk a mesék írásának világába
és izgatottan várjuk a pályamunkákat!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A pályázók tudomásul veszik, hogy a nyertes mesék kiadványban történő megjelenésének elengedhetetlen feltétele, hogy a mese írója a „24 nap, 24 mese, 24 ötlet – adventi készülődés” című könyv (kiadvány) szerkesztőjével felhasználói szerződést kössön, amelyben hozzájárul a műve – anyagi ellenszolgáltatás nélkül történő – felhasználásához.
A nyerteseket írásban értesítjük legkésőbb november 15-ig.
A nyertesek egy-egy tiszteletpéldányt kapnak az elkészült mese- és alkotó könyvből, valamint kisebb, jelképes ajándékokban is részesülnek. A könyvben meg nem jelenő, a pályázati kiírás valamennyi feltételének maradéktalanul megfelelő írások – a felhasználói szerződésben rögzített feltételek mellett - külön erre a célra létrehozott oldalakon lesznek olvashatóak.
A pályázók tudomásul veszik, amennyiben nem érkezik be megfelelő számú vagy minőségű pályázat, illetve bármely más, előre nem látható okból a könyv kiadása 2014. évében nem valósul meg, úgy a pályázókat a kiíróval, ill. a szerkesztővel szemben semmiféle igény nem illeti meg. Ebben a nem várt esetben a pályázat kiírója, ill. a kiadvány szerkesztője fenntartja a jogot, hogy a nyertes pályaműveket – változatlan feltételek mellett – 2015. évében jelentesse meg. A könyvbe be nem kerülő mesék azonban mindenképpen megjelennek már ebben az évben is az adott oldalakon! A szerkesztő magánszemély mindkét esetben felhasználási  szerződést köt a pályázókkal a megjelenéssel kapcsolatos jogi feltételek rendezése érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése